برگزاری نخستین کارگاه غیر متمرکز دوره تسهیلگری مربیگری طرح آموزش و یادگیری حفظ گوناگونی زیستی فرهنگی
بخش مقدماتی کارگاه در دفتر مؤسسه در صبح روز پنج شنبه ۹۴/۱۰/۳ با معرفی یکی از الگوهای موفق اجرایی «مبتنی بر یادگیری بر پایه مشارکت، تجربه و به کارگیری» به نام مدرسه در مزرعه و مدیریت تلفیقی آفات / تولید آغاز شد.
سپس کارگاه با طرح پرسشهای هدفدار در مورد مسأله گوناگونی زیستی ادامه یافت.
با حرکت به سوی موزه تنوع زیستی پارک طبیعت پردیسان تهران و رسیدن به آن جا، ابتدا فراگیران به سه گروه تقسیم شده و سر گروه ها مشخص شدند.
بخش یادگیری با ایجاد فضای مشارکت و کشف ابعاد گوناگونی زیستی آغاز شد بدین ترتیب به اعضای گروهها فرصت داده شد تا آثار موزه را بررسی کرده و مسأله تنوع زیستی را مورد توجه قرار دهند و پرسشهایشان را یادداشت نمایند.
بخش آموزش با توضیحات آقای حافظ قرآن، کارشناس محترم موزه موارد مرتبط با تنوع زیستی و اهمیت حفظ آن انجام شد.
بخش آموزش و یادگیری با ایجاد فضای لازم و در اختیار نهادن فرصت کافی برای فراگیران شروع شد و بدین ترتیب اعضای هر گروه پس از مشورت، موارد یادگرفته خود را برای به طور انفرادی در جمع مطرح کردند.
بخش بعدی پذیرایی و ناهار با تغذیه گیاهی بود. که در محوطه موزه و اتوبوس انجام شد.
با حرکت به سمت باغ گیاهشناسی ملی و رسیدن به آن جا، بخش یادگیری و آموزش با توضیحات ارزشمند جناب آقای خوشنویس، کارشناس ارشد منابع طبیعی کشور آغاز شد. کارگاه در مجموعههای رویشگاهی هیمالیا، هیرکانی، ایرانی تورانی، آمریکا، باغ صخرهای مدیترانه و چین و ژاپن برگزار شد و فراگیران با تعدادی از گیاهان موجود در باغ به طور تخصصی آشنا شدند.
در پایان، بخش آموزش و یادگیری با دادن فرصت کافی به فراگیران برای ارائه یادگرفتهها، در دفتر موسسه به اجرا در آمد.