فارسی | English

  • صفحه نخست
  • درباره ما
  • کارگروه ها
  • رویداد ها
  • گفتار ها
  • برنامه ها
  • کتابخانه
  • کارگاه ها
  • فروشگاه
  • تماس با ما

کارنامک یا سوابق کاری موسسه یاوران سرزمین آریا

کارنامک یا سوابق کاری موسسه یاوران سرزمین آریا


نسخه ی پی دی اف کارنامک را می توانید از اینجا دریافت فرمایید.

آشنایی با «مؤسسه‌ی یاوران سرزمین آریا»
و کارنامک آن تا سال 2013- دی 1392
از اوایل دهه‌ی 70، گروهی که بعدها؛ نام اختصاری ایرانشهر بر آن نهاده شد؛ با همکاری و مشارکت افراد علاقه‌مند و برخی از سازمان‌ها، فعالیت‌هایی را برای حفاظت و حمایت از فرهنگ و طبیعت ایران آغاز کردند. این گروه از اواخر دهه‌ی 80، با نام رسمی و ثبت شده‌ی «مؤسسه‌ی یاوران سرزمین آریا» به کار خود ادامه داد. این مؤسسه از اوایل دهه‌ی 90، با رهیافت‌ها و کارگروه‌های جدیدی دوباره سازماندهی شده و فعالیت‌هایش را پیگیری کرده است.
از سال 1374، گروهی از افراد علاقه مند به فرهنگ و طبیعت ایران تشکلی را برای پژوهش، شناسایی و اجرای طرح‌های مربوطه به وجود آوردند؛ و فعالیت‌هایی را در قالب طرح‌های ظرفیت‌سازی برای حفاظت و حمایت از فرهنگ و طبیعت ایران آغاز کردند؛ که از سال 1383 با سازماندهی نوینی نام ایرانشهر، کانون دوستداران میراث فرهنگی و طبیعی ایران برای آن انتخاب شد. یو اِن دی پی ظرفیت‌سازی را این‌گونه تعریف می کند:
«فرآیندی طولانی و مداوم از توسعه است که تمامی ذی‌نفعان را درگیر می‌کند؛ که شامل حکومت (وزارتخانه‌ها، مدیران میانی، مقامات و نهاد‌های محلی)، سازمان‌های غیر‌ دولتی، متخصصان (مهندسین مشاور و مجری)، اعضای جوامع، دانشگاهیان و پژوهشگران و دیگر ذی‌نفعان است. ظرفیت‌سازی از بیشترین بازده توانایی و قابلیت کشور، در گرایشات علمی، تکنیکی، سازمانی، نهادی و منابع بهره می‌گیرد».
بدین ترتیب و با توجه به اهمیت ظرفیت‌سازی؛ این گروه با همکاری و مشارکت افراد علاقه‌مند محلی و متخصصین و حمایت اعضاء و برخی از سازمان‌های ملی و بین المللی به بررسی و تحقیقات مربوطه و اجرای طرح‌های حفاظت و بهره‌مندیِ پایدارِ محلی از فرهنگ و طبیعت ایران پرداختند.
در سال 1388 برای رسمیت بخشیدن به فعالیت‌ها؛ «مؤسسه‌ی یاوران سرزمین آریا» با موضوع اساسنامه‌یِ «ارائه‌ی خدمات علمی و پژوهشی در رابطه با نیاز‌های عمومی و تخصصی جوامع به اشخاص حقیقی و حقوقی» به ثبت رسید؛ که فعالیت‌ها از این به بعد با نام این مؤسسه پیگیری شد و ایرانشهر به عنوان کانون اصلی و بدنه‌ی مرکزی در این مؤسسه ادغام شد. مؤسسه از نظر حقوقی و مالی مستقل است و به هیچ گروه یا نهادی وابستگی ندارد. حق عضویت مؤسسه رایگان است و تنها شرط‌های آن رعایت کامل آیین‌نامه‌ی مؤسسه و علاقه‌مندی به فرهنگ و طبیعت ایران است.
در سال1390 این مؤسسه به صورت نوینی سازماندهی شد و با رهیافت مدیریت و هماهنگ‌کنندگی در سطوح سه گانه‌ی «محلی، منطقه‌ای و بین المللی» و با بهره‌گیری از الگوی «کارگروه‌های تخصصی» هفت‌گانه‌یِ «مدیریت و هماهنگی»، « امور مالی و اعتبارات»، «مشاوره و برنامه‌ریزی»، «تحقیقات»، «آموزش»، «حمایت، حفاظت و بهره‌مندیِ پایدارِ محلی» و «نشر» به کار خود ادامه داده است. وظایف کلی«کارگروه‌های تخصصی» و فعالیت‌های انجام شده به قرار زیر است. لازم به یاد آوری است که فعالیت‌های دیگری نیز در دست اقدام هستند که یا به علت کم اهمیت‌تر بودن یا به خاطر در حال انجام و ناتمام بودن به آن‌ها اشاره نشده است.
1) مدیریت و هماهنگی:
در این کارگروه تخصصی با مسئولیت مدیر‌عامل، هماهنگی‌های لازم در سطوح سه گانه‌یِ «محلی، منطقه‌ای و بین المللی» و هم چنین «هماهنگی‌هایِ داخلیِ مؤسسه» برای اجرایِ کارها؛ با زیرگروه‌های«اداری و خط مشی»، «کارپردازی»، «تسهیلگری و ارزیابی»، «روابط بین المللی»، « روابط عمومی و امور دفتری»، «گزارش و خبرنامه»، «حقوقی» و «هماهنگی» انجام می گیرد.
2) امور مالی و اعتبارات:
تأمین اعتبارات و رسیدگی به امور مالی با سه زیرگروه «اعتبارات»، «حسابداری» و «حسابرسی» بر عهده‌ی این کارگروه است. بیش‌ترین مقدار بودجه و اعتبارت مؤسسه، از محل درآمد حاصل از ارائه‌ی خدمات علمی و پژوهشی تامین می‌شود. مقداری از آن نیز از طریق کمک‌های بلاعوض داوطلبان و علاقه‌مندان حمایت و حفاظت از فرهنگ و طبیعت ایران به دست می‌آید.
1392- طرح کاهش، بازکاربرد و بازیافت فرآوردههای کاغذی برای حمایت و حفاظت تنوع زیستی فرهنگی
برای پیشبرد طرح‌های حمایتی و حفاظتی مؤسسه، هیأت مدیره تصمیم گرفت تا مؤسسه با طرح کاهش، بازکاربرد، بازیافت کاغذ، اعتبارات لازم را تأمین کند. با مشاوره‌ها، بررسی‌ها و تحقیقات زمینه‌یاب و سپس تشکیل دو کارگاه‌ عملی مشارکتی، کلیات این طرح مشخص شد و اقدامات گوناگونی برای تکمیل آن انجام گرفت.
در این طرح در بخش کاهشِ مصرف فرآورده‌های کاغذی، بیشترین سود به صورت چند جانبه برای محیط‌زیست و ذی‌نفعان به دست می‌آید. از یک‌سو درختان کمتری قطع خواهند شد و از دیگرسو کاغذ کمتری تولید، حمل و دفن می‌شود، و هم‌چنین مشارکت کنندگان با جایگزینی روش‌های بدون کاغذ، از زیر بار سنگین مالی و تعهدات اجرایی مربوطه بیرون خواهد آمد و هزینه‌های صرفه‌جویی شده به عنوان پشتیبان مالی و اعتباری طرح‌های حمایتی و حفاظتی تنوع‌زیستی فرهنگی استفاده خواهد شد. بدین ترتیب مانند الگویی که در تمامی کشورهای پیشرفته در حال گسترش است، مشارکت کنندگان ایرانی نیز به عنوانِ حافظ و حامیِ محیط‌زیست و تنوع زیستی فرهنگی، بهترین، مؤثرترین و زیباترین نوع تبلیغات جهان، یعنی تبلیغات دوستدار محیط‌زیست و فرهنگ را در جای‌ها و مکان‌های مناسبی به خود اختصاص خواهد داد.
3) تحقیقات:
تهیه و انجام طرح‌های تحقیقاتی و بررسی‌های لازم بر عهده‌یِ کارگروهِ «تحقیقات» است. برای حفاظت و حمایت از فرهنگ و طبیعت؛ نیاز جدی به ظرفیت‌سازی است. از آن جا که ظرفیت‌سازی دارای ابعاد گوناگونی است؛ رویکرد‌های مختلفی نیز برای پیشبرد آن مورد نیاز است. بنابراین طرح‌های تحقیقاتی برای ظرفیت‌سازی، در دو نوع تحقیقات زمینه‌یاب و تحقیقات مشارکتی؛ به عنوان مکمل یکدیگر انجام می‌شود.
الف - تحقیقات زمینه‌یاب:
از سال ۱۳۷۴ تحقیقات زمینه‌یاب درباره فرهنگ، طبیعت، حکمت، باور و هنر ایران به منظور شناسایی بهتر آن‌ها با اهداف معرفی و حفاظت از آن‌ها انجام گرفته است. موارد زیر از مهم‌ترین و مفصل‌ترین این تحقیقات بوده است.
• تخت سلیمان که به عنوان یکی از مهم‌ترین مکان‌های باستانی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده؛ به طور مفصل بررسی شده است.
• ایزد بانو آناهیتا که به عنوان یکی از مهم‌ترین ایزدان باستان و مرتبط با هنر ایران مطرح بوده؛ مورد بررسی مفصل دیگری قرار گرفته است.
• الموت و رودبار که از مناطق مهم تاریخی و فرهنگی ایران‌اند به طور تفصیلی بررسی شده است.
• طرح تحقیقاتی باور و هنر مقدس ایران با مطالعات گسترده در آتش ؛ نور و آب انجام گرفته است؛ که از تاثیر گذارترین موارد در باور و هنر مقدس ایران هستند.
• تحقیقی با عنوانِ اصلی «یاریگری‌های کهن بر پایه‌ی مشارکت، وحدت و برکت در فرهنگ ایران» در مورد میزانِ مشارکت، در الگوهایِ فرهنگی و مشاغل منطقه الموت انجام شده؛ که در مرحله‌ی دومِ تحقیقاتِ مشارکتی برای ظرفیت‌سازی به کار آمده است. این طرح برای توان‌مندسازی جامعه‌یِ محلی با استفاده از فرهنگ بومی برای حفاظت منطقه انجام گرفته است.
• «ارزیابی توان فیزیكی و اكولوژیكی و ارزیابی اثرات زیست‌محیطی طرح ساماندهی ده‌بوم گردی و بوم‌گردی (گردشگری روستائی و اکوتوریسم) دریاچه‌ی اُوان» برای طرح‌های حفاظتی این منطقه با موفقیت انجام شد.
• طرح «بررسی تفاوتِ مصرفِ انرژی در معماریِ بومی و امروز در اقلیم‌های ایران» در زمینه کلی تغییرات آب و هوا و گرمایش زمین با حمایت اِس جی پی، ( برنامه‌ی عمران سازمان ملل متحد/ تسهیلات محیط زیست جهانی/ برنامه کمک‌های کوچک)، انجام شده است. نتایج به طور واضحی نشان داده‌اند که میزان مصرفِ انرژی در خانه‌های امروز بسیار بیشتر از خانه‌های بومی است.
• 1391 - سخنرانی با عنوان: «دوستی، صلح و هماهنگی با باد، آب، زمين، آفتاب، گياهان، جانداران و انسان» در همايش «از يخبندان تا کوير» با همکاری کميسيون ملی يونسکو ايران، سفارت سوئد در تهران، سازمان زمين‌شناسی کشور و مؤسسه به ياد و بزرگداشتِ « سون هدين» کويرنورد سوئدی.
• 1391- سخنرانی با عنوان: «ضرورت ظرفیت‌سازی و ظرفیت‌سنجی برای حفاظت و حمایت از تنوع زیستی و فرهنگی با محور مشارکت همگانی ذی‌نفعان» در کارگاه آموزشی تنوع زیستی کمیسیون ملی یونسکو ایران با همکاری دانشگاه تربیت مدرس انجام شده است.
• 1391- سخنرانی با عنوان: «پیشه و هنر در فرهنگِ بومی ایران به عنوانِ روشِ سلوک و پالایش نفس برای دوستی و صلح با طبیعت و انسان و فعالیت‌های حفاظتی آن‌ها» در انجمن آموزش یونسکو برای تفاهم بین المللی با موضوع همایش: «یک دنیا کار برای همزیستی» مرکز آسیا و اقیانوسیه‌ی آموزش برای تفاهم بین المللی یونسکو انجام شده است.
ب - تحقیقات مشارکتی:
ظرفیت‌سازی با اجرای طرح‌‌های توان‌مندسازی جوامع محلی برای اهداف حفاظتی از مهم‌ترین فعالیت‌های مؤسسه بوده است. این طرح‌ها توانسته است الگوهای کوچک و موفقی را برای این اهداف معرفی کند. در این نوع تحقیقات علاوه بر شناسایی بهتر دانش بومی؛ مشارکت مردم و ذی‌نفعان دولتی و غیر دولتی نیز افزایش یافته و موجب ظرفیت‌سازی و توان‌مندسازی می‌شود.
• در سال‌های ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۸؛ نخستین مجموعه طرح‌های «ظرفیت‌سازی با توان‌مندسازی جوامع محلی برای اهداف حفاظتی» در روستاهای پیرامون دریاچه‌ی اُوان در بخش الموت استان قزوین انجام شده است. برای برنامه‌ریزی این طرح‌ها؛ نتایج بررسی‌های زمینه‌یاب در مورد میزانِ مشارکت در الگوهای فرهنگی منطقه؛ و هم‌چنین روش‌های ارزیابیِ مشارکتیِ روستایی به کار گرفته شد. مجموعه‌ی این فعالیت‌ها در قالب طرح اولیه با نام«پژوهش‌های مشارکتی برای نیاز‌سنجی طرح حفاظت و بهره وری پایدار در روستاهای پیرامونی دریاچه اُوان» با همکاری جامعه محلی و گروه همکاران و با حمایت اِس جی پی؛ به عنوان راهکار برنامه انجام گرفت. سپس، از این نتایج برای طرح‌ریزی فعالیت‌ها استفاده شد. در اجرای این طرح‌ها از روش‌های تسهیلگری و تحقیق عملی مشارکتی به منظور توان‌مندسازی جوامع محلی برای اهداف حفاظت و بهره‌وری پایدار از محیط زیست و منابع در دو طرح بین المللی با عنوان‌های «ارزیابی توان فیزیكی و اكولوژیكی منطقه و اثرات زیست‌محیطی طرح‌های بهره‌برداری پایدار از دریاچه‌ی اُوان» و «حفاظت و بهره‌برداری پایدار از دریاچه و روستای اُوان با توان‌مندسازی جامعه‌ی محلی» استفاده شده است.
• در سال 1388 «کارگاه دو روزه توان‌مندسازی جامعه‌ی محلی درمدیریت پسماند و حفاظت محیط زیست» برای روستاهای پیرامون دریاچه ی اُوان برگزار شد . این کارگاه با حضور بیش از 50 نفر از شورایاران، دهیاران، مردم روستاهای اُوان، زرآباد، زواردشت، کوشک، دیکین، وربن برگزار شد. بخشدار محترم الموت، مسئولان محترم محیط زیست الموت و گزارشگر شبکه استانی در مراسم افتتاحیه کارگاه حضور داشتند. از میان شرکت‌کنندگان توانمند‌شده 17 نفر داوطلب به عنوان مربی مدیریت پسماند و حفاظت محیط‌ زیست؛ برای آموزش چهره به چهره در هشت روستای پیرامونی اعلام آمادگی کردند. با فعالیت این افراد توانمند‌شده؛ تمامی روستاییان در این هشت روستا به طور کامل آموزش دیدند و همین برنامه‌ریزی موجب ظرفیت‌سازی برای اجرای طرح مدیریت مشارکتیِ پسماند روستایی شد.
• روستای نوشا در منطقه‌یِ دوهزارِ شهرستان شهسوار (تنکابن) در استانِ مازندران؛ دارای موقعیتی کاملا بی‌نظیر در جهان است. این روستا نه تنها منظر فرهنگی و معماری منحصر به فرد خود را حفظ کرده است؛ بل‌که به عنوان یکی از آخرین روستاهایِ معماریِ چوب در جهان مطرح می‌باشد. ارتفاعاتِ بکر بالای 4000 متری سیالان – خشچال در منطقه‌ی شکار و تیراندازی ممنوع الموت در جنوب آن؛ مانند دیواره‌ای سترگ دفاعی عمل می‌کند؛ جنگل‌های باستانی کاسپین در شمال آن نیز، به عنوان ذخیره‌گاه تنوع زیستی برای گونه‌های منحصر به فرد گیاهی و آخرین پناهگاه حیات وحش در معرض انقراضی مانند پلنگ و شوکا تلقی می‌شوند. از دیگر‌سو با توجه به زمینه‌ی بسیار مناسب فرهنگی و فعالیت‌های سال‌های گذشته‌ی مؤسسه با برگزاری کارگاه‌ها و ارتباط با اعضای فعال جامعه‌ی محلی؛ امکان مشارکت ایشان برای برنامه‌های حمایتی و حفاظتی به وجود آمده است. طرح شناساییِ مشکلات حاضر و راهبرد‌های مشارکتی حفاظت و بهره مندیِ پایدارِ محلی این روستا از سال 1388 با اجرای نخستین کارگاه‌های تحقیق عملی مشارکتی آغاز شده است.
• در سال 1389 آتش سوزی‌های بسیار گسترده‌ای در جنگل‌های ایران از غرب، جنوب غربی و شمال رخ داد. عللِ وقوعِ این همه آتش سوزی در گستره‌ی تمامی جنگل‌های ایران؛ به طور واقع بینانه و همراه با همکاری جامعه‌ی محلی؛ تبیین نشده و به نحو پسندیده‌ای مورد شناسایی قرارنگرفته بود. برای یافتن علل آتش سوزی جنگل‌ها در منطقه‌ی کرمانشاه – پاوه؛ با همکاری بومیان و سازمان‌های غیر دولتی داوطلب؛ کارگاه سه روزه‌ای برگزار شد.
• در سال 1389 دو کارگاه دیگر برای شناساییِ مشکلات جنگل نشینان زاگرس با عنوان «کارگاه‌های تحقیق عملی مشارکتی برای شناساییِ مشکلات روستاهای شیره چیا و سرخه دیزه شهرستان دالاهو در استان کرمانشاه» برگزار شد. گزارش این تحقیق به مدیرکل محترم منابع جنگلی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ارائه شده است.
• در سال 1391، دو کارگاه تحقیق عملی مشارکتی طرح «کاهش، بازکاربرد و بازیافت فرآورده‌های کاغذی برای حمایت و حفاظت تنوع زیستی فرهنگی» با همکاری اعضای فعال مؤسسه به انجام رسیده و با توجه به نتایج حاصله در نوبت اجرا قرار گرفته است.
4) آموزش:
کارگروه تخصصی آموزش از قدیمی‌ترین بخش‌های مؤسسه است. از آن‌رو که نقش آموزش برای ظرفیت‌سازی و اهداف حفاظتی و مشارکتی، بسیار پر رنگ و با اهمیت تلقی می‌شود؛ این بخش یکی از مهم‌ترین بخش‌های مؤسسه را نیز تشکیل می‌دهد.
• از سال 1379 کارگاه‌های آرتا برای آموزش صنایعِ دستی، بافت، چاپِ دستی، معماری، نقاشی و مجسمه‌سازی به کودکان و نوجوانان آغاز شده است. ایشان در این کارگاه به طور شایسته‌ای، هنر ایران و اصول کاربردی آن را می آموزند؛ و به طور اجمالی با هنر جهان، دانش پایه‌ی محیط زیست و طبیعت و حیات وحش ایران و اهمیت آن؛ آشنا می‌شوند. در سال 2013 كارگاه هنر کودکان و نوجوانان آرتا ادامه یافت و در این سال توانست با در نظر گرفتن و به کاربردن استانداردهاي آموزش و به مشارکت گرفتن والدین به‌خصوص مادران، بستري را فراهم آورد تا کودکان و نوجوانان با ارزش‌های هنری و فرهنگی و طبیعی و محیط‌زیست، حیات‌وحش، صنايع دستي، اقوام و معماري ايراني از طریق روش کاربردی و کسب تجربه و در نهایت خلق آثار هنری مرتبط آشنا شوند. هدف اصلي اين آموزش‌ها ايجاد آرامش و تعادل و اعتماد به نفس از طريق مشاهده مستقیم و کسب تجربه و مشارکت بین کودکان ونوجوانان و مربی مي‌باشد. برگزاری این کارگاه به صورت هفتگی است که در برخی موارد به صورت بازدید از مکان‌های بیرون از مؤسسه می‌باشد.
• کارگاه «آشنایی با تنوع زیستی و محیط زیست برای جامعه‌ی محلی روستاهای پیرامون دریاچه‌ی اُوان» در سال 1385 برگزار شده است.
• کارگاه دوروزه «تبادل تجربیات با جامعه‌ی محلی روستای اُوان» نیز در سال 1385 با موفقیت به انجام رسیده است.
• کارگاه «آشنایی با سرچشمه‌های حکمت هنر ایران» به دعوت و همکاری مؤسسه‌ی درخشنده در سال های 1389-1388 تشکیل شد. این کارگاه در سال‌های 1390- 1389 در مؤسسه‌ی یاوران سرزمین آریا ادامه یافت.
• برنامه‌ریزی و اجرای کارگاه «جاویدان خرد و رابطه‌ی آن با خوراک در ایران» در سال 1389 انجام شد.
• برنامه‌ریزی و اجرای کارگاه دوره‌های آشنایی با اصول و معیار‌های هنر ایران و جهان در سال 1389 با موفقیت به اتمام رسیده است.
• برنامه‌ریزی و اجرای کارگاه‌های «آریا؛ اصول و معیارهای هنر ایران» در سال 1390 آغاز شده است. هدف از برگزاري اين كارگاه‌ها تجديد و احياء الگوي کهن فتوت ازطريق تربیت هنرجویان است.
• 1392- دوره‌های آشنایی با شاهنامه‌ی فردوسی از سال 1392 آغاز شده است. این کتاب بی‌نظیر بیش از هزار سال یکی از اصلی‌ترین مراجع فرهنگی ایرانیان بوده و در حفظ و تعالی زبان، فرهنگ و تمدن ایشان نقش بنیادینی داشته است. شاهنامه دارای ساختاری متنوع و بسیار جذاب با معانی ژرف و عالی است و می توان گفت تمامی ابعاد مادی و معنوی فرهنگ و تمدن ایران را در بر می‌گیرد. هدف این دوره‌ها آشنایی گام به گام بزرگسالان با ابعاد گوناگون شاهنامه‌ است و هنرجویان به صورت مرحله به مرحله با بخش‌های شاهنامه و معانی نهفته در آن انس می‌گیرند. طول هر دوره شش ماه است که توسط محمد احیائی در دفتر مؤسسه برگزار می‌شود.
• شركت درگردهمایی «جشنواره کودک، خلاقیت، محیط‌زیست» موزه حیات وحش و تاریخ طبیعی دارآباد
برخی از اعضای اصلی مؤسسه و کودکان و نوجوانان کارگاه آرتای مؤسسه به همراه پدر یا مادرانشان در گردهمایی «جشنواره کودک خلاقیت، محیط زیست» شرکت کردند. این گروه ابتدا از موزه دارآباد بازدید کردند و در مورد ارزش محیط زیست و گونه‌های گیاهی و جانوری و چگونگی چرخه طبیعت و ارزش هر یک از این گونه‌ها توضيحاتي به بچه‌ها و خانواده‌ها ارائه شد. در ادامه همگی با گونه‌های حیات وحش ایران و دیگر نقاط جهان آشنا شدند و هم‌چنین اهمیت تنوع‌زیستی و حفظ آن برای آنان توضیح داده شد. سپس در فضای بیرونی و محل برگزاری جشنواره، ضمن آشنایی و لمس مستقیم برخی از جانوران مانند لاک‌پشت؛ خاردم و مار، از غرفه‌هایی که توسط انجمن‌ها و سازمان‌های غیر دولتی و هم‌چنین طرح‌هایی که با یاری برنامه‌ی کمک‌های کوچک تسهیلات محیط زیست جهانی سازمان ملل متحد برای حمایت، حفاظت و آموزش محیط‌زیست به ویژه به کودکان و نوجوانان دایر شده بود؛ بازديد به عمل آمد و هنرجویان کارگاه آرتای مؤسسه در کارگاه های آنان شرکت كردند.
5) مشاوره و برنامه‌ریزی:
مشاوره و برنامه‌ریزی در موضوعات فرهنگ و طبیعت ایران در این کارگروه انجام گرفته است.
• 1383-1382 - همکاری با شرکت مشاوران آران به دعوت ایشان برای طرح ساماندهی گردشگری دریاچه‌ی اُوان و روستاهای پیرامونی با موفقیت به پایان رسیده است.
• 1390-1389- برنامه‌ریزی و تسهیلگری برای آماده شدن طرح «ادبستان دانش و هنر بومی ایران» با هدف حفظ ارزش‌های میراث فرهنگی از طریق آموزش آن‌ها؛ با همکاری و مشارکت علاقه‌مندان و حمایت کنندگان به خوبی به پایان رسید و در سال 2012 در آی سی سی اِن مطرح و مؤسسه با موفقیت به عضویت این نهاد درآمد.
1391- معرفی آی‌سی‌سی‌ان و برنامه‌ی تبادلات فرهنگی جمهوری کره
طي جلسه‌اي كه با حضور افسر بین المللی آی‌سی‌سی‌ان سرکار خانم صدری شریفی براي آشنايي برخی اعضاي مؤسسه با این شبکه و برنامه تبادلات فرهنگي‌اش برگزار شد؛ چشم‌انداز، اهداف، ماموريت، برنامه تبادلات و انجمن جوانان آن معرفي گرديد. آقاي محمد احيائی، مديرعامل مؤسسه ضمن عرض خيرمقدم به حضار، درخصوص فعاليت‌هاي آی‌سی‌سی‌ان از برنامه تبادلات 2013 و معيارهاي آن صحبت نمودند. سپس سرکار خانم صدری شریفی در خصوص این شبكه به عنوان يك سازمان بين‌المللي در دولت‌هاي محلي، با هدف حفاظت از ميراث فرهنگي ناملموس برای دست‌يابي به توسعه‌ی پايدار در سطح دولت‌هاي محلي و سازمان های غیر دولتی توضيحاتي ارائه دادند. برنامه تبادلات آی‌سی‌سی‌ان يكي از برنامه‌های اقدامات همكاري‌هاي فرهنگی مي‌باشد كه با حمايت وزارت فرهنگ، ورزش و گردشگري جمهوري كره صورت مي‌پذيرد و نه‌تنها به تبادلات فرهنگي بين كره و آسيا و آمريكاي جنوبي و آفريقا و اروپاي شرقي مي‌پردازد بلكه به دنبال ظرفيت‌سازي براي اعضاء در زمينه‌هاي فرهنگي نیز هست. از اين روست كه دبيرخانه آی‌سی‌سی‌ان به عنوان شبكه بين‌المللي در زمينه حفظ ميراث فرهنگي ناملموس، يكي از سازمان‌هاي ميزبان برنامه‌ی اقدامات همكاري‌هاي فرهنگی است.
• 1391- مركز دسته دو يونسكو «مطالعات منطقه‌ای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در آسیای غربی و مرکزی «مرکز میراث ناملموس تهران» و پژوهشگاه مردم شناسی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشکری
برای تسهیل در همکاری‌های بيشتر با بخش‌هاي مسئول در زمينه ميراث فرهنگي ناملموس، مؤسسه با دعوت از مسولان، اقدام به برگزاري جلسه‌اي با ناظران بخش اسطوره و مذهب، محيط زيستی و اجتماعي پژوهشگاه مردم‌شناسي سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري كشور نمود. در این نشست فعاليت‌هاي مؤسسه و امکان پذیری همكاري‌ها با پژوهشگاه مردم‌شناسي سازمان ميراث فرهنگي و مركز دسته دو يونسكو بررسی شد. سپس لوحه عضويت در آی‌سی‌سی‌ان رونمایی شد و پس از معرفي این شبکه و فعاليت‌هايش، درباره ی چگونگي همكاري گفتگوهایی انجام شد.
• 1391- درخواست ادامه همکاری کمیسیون ملی یونسکو برای طرح‌های حمایتی، حفاظتی و ثبت آن‌ها
در ادامه‌ی همکاریهای انجام شده با کمیسیون ملی یونسکو در سال‌ 2006 در طرح ارتقاء الموت به ذخیره‌گاه زیست‌کره؛ و ۲۰۱۲ در کارگاه مشارکتی آموزشی «دوستی با فرهنگ و طبیعت برای حفاظت و حمایت جنگل و روستای نوشا»؛ مؤسسه یاوران سرزمین آریا به طور رسمی از کمیسیون ملی یونسکو درخواست کرد تا در برخی پروژه‌های بین‌المللی همکاری نماید. از اين رو، کمیسیون ملی یونسکو از مؤسسه براي حضور در جلسهای با دبیرکل، مدیران و کارکنان بخش‌های علمی و فرهنگی دعوت به عمل آورد. در این نشست، پس از معرفی مؤسسه یاوران سرزمین آریا و فعالیتهایش و اعلام به عضویت در آمدن در آی‌سی‌سی‌ان، با در نظر گرفتن چشم‌انداز و مأموریت مؤسسه برای حمایت و حفاظت پایدار محلی از تنوع زیستی‌فرهنگی و هم‌چنین اهداف شبکه‌ی آی‌سی‌سی‌ان در زمینه حفاظت میراث فرهنگی ناملموس، و ترویج فرهنگ صلح؛ طرح ارتقاء منطقه شکار ممنوع دوهزار و الموت را به مرکزیت روستا و جنگل نوشا و ثبت آن معرفي نمود. به این ترتیب، مؤسسه از كميسيون ملي يونسكو برای تهيه پروندهی ارتقاء این منطقه به حفاظت شده و ذخیره‌گاه زیست‌کره و ثبت این روستای نادر و جنگلهای باستانی هیرکانی و مناطق بسیار با ارزش طبیعی و فرهنگی هم جوار مانند الموت؛ به عنوان اولین سایت میراث طبیعی و فرهنگی ایران در لیست میراث جهانی یونسکو، درخواست همکاری نمود. کمیسیون ملی یونسکو نیز با توافق در این موارد قرار بر این نهاد تا از مؤسسه برای شرکت در نخستین نشست مشترک ذخیره‌گاههای زیست‌کره در سازمان حفاظت محیط زیست دعوت رسمی به عمل آورد.
• 1391- نشست ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره سازمان حفاظت محیط زیست و کمیسیون ملی یونسکو برای معرفی «طرح ارتقاء مناطق دوهزار و الموت به حفاظت شده و ذخیره‌گاه زیست‌کره و ثبت در فهرست میراث طبیعی یونسکو»،
در پی تصمیم گرفته شده، کمیسیون ملی یونسکو از مؤسسه برای شرکت در کمیسیون ذخیرگاه‌های زیست‌کره دعوت به عمل آورد تا ضمن معرفی فعالیت‌های خود، «طرح ارتقاء مناطق دوهزار و الموت به حفاظت شده و ذخیره‌گاه زیست‌کره و ثبت در فهرست میراث طبیعی یونسکو» را معرفی کند. درخواست مؤسسه این بود تا کارگروهی متشکل از ذی نفعان اصلی، برای تحقق این فعالیت مهم حفاظتی برای ارتقاء و ثبت این سایت منحصر به فرد میراث فرهنگی طبیعی ایجاد شود.
• 1391- بازدید اعضای كميسيون ملي يونسكو برای آشنایی بیشتر و گفتگو برای همکاری
برای آشنایی بیشتر با مؤسسه و ادامه‌ی همکاری با کمیسیون ملی یونسکو، دبیرکل، مدیریت بخش علوم و همکاران بخش فرهنگ و علوم به دفتر مؤسسه دعوت شدند. در این نشست، گفتگوهای بیشتری برای حفاظت میراث فرهنگی ناملموس و ثبت آثار طبیعی در میراث جهانی انجام شد. دبیرکل پس از بازدید از نتایج فعالیت‌های حفظ و احیاء مؤسسه، پیشنهاد نمود تا نمایشگاهی از عروسک‌هاي عشایری استان کرمانشاه و سوزن‌دوزی استان بلوچستان در دفتر کمیسیون ملی یونسکو ایران برگزار شود. این آثار و شاهکارهای هنری که در طرح‌های مشارکتی جوامع محلی و مؤسسه، تهیه شده، الگویی برای حمایت و حفاظت میراث فرهنگی ناملموس با تأکید بر نقش جوامع محلی درزمینه حفظ میراث ناملموس تلقی می‌شوند که سازمان‌ها و شبکه‌های بین‌المللی مانند یونسکو و آی‌سی‌سی‌ان نیز در آن ذی‌نفع هستند و مشارکت می‌کنند.
• 1392- مراسم بازدید و نشست با دبیر کل محترم آی‌سی‌سی‌ان، خانم دکتر چویی
با هماهنگی انجام شده در صبح روز دوشنبه ۴/۵/۲۰۱۳ مطابق با ۱۴/۲/۱۳۹۲ دبیرکل محترم آی‌سی‌سی‌ان که برای برنامه ریزی همایش سال ۲۰۱۴ در ایران به سر می بردند با همراهی سرکار خانم شریفی و همراه شان از مؤسسه بازدید کردند و با فعالیت‌های مؤسسه از نزدیک آشنا شدند و پس از صرف صبحانه و گفتگو، تا فرودگاه بین المللی بدرقه شدند. در این برنامه در باره‌ی طرح‌های مشترک گفتگو‌هایی به عمل آمد و قرار شد این رایزنی‌ها تا مشخص شدن نتایج و گرفتن تصمیم های مناسب ادامه یابد.
1392- نشست با معاونت امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست برای پیشبرد «طرح ارتقاء مناطق دوهزار و الموت به حفاظت شده و ذخیره‌گاه زیست‌کره و ثبت در فهرست میراث طبیعی یونسکو»
با درخواست مؤسسه نشستی با معاونت امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست و یک نفر از جامعه محلی نوشا برای پیشبرد «طرح ارتقاء مناطق دوهزار و الموت به حفاظت شده و ذخیره‌گاه زیست‌کره و ثبت در فهرست میراث طبیعی یونسکو» تشکیل شد. در این نشست انجام همکاری‌های مشترک توافق‌هایی صورت گرفت.
1392- مشارکت در آماده‌سازی و انتشار بیانیه‌‌ای به ریاست جمهوری با عنوان: «الگویِ بومی ظرفیت‌سازی برای حفاظت و حمایت بهینه‌یِ طبیعت و فرهنگ»
مؤسسه با همکاری جمعی از فعالان اقدام به تهيه بیانه‌اي خطاب به ریاست جمهور آینده، طرح اولیه بیانیه را آماده کرد و سپس نشست هم‌اندیشی در این مورد با حضور برخی از فعالان محیط زیست برگزار نمود كه ماحصل آن بيانيه‌اي با عنوان «الگوی بومی ظرفیت سازی برای حفاظت و حمایت بهینه ی طبیعت و فرهنگ» شد که به امضای 53 سازمان غیردولتی، مؤسسه و اشخاص حقوقی از سطح کشور رسید و پس از انتشار در اینترنت در روز تحلیف به طور غیر رسمی به ریاست محترم جمهور تحویل داده شد و سپس به طور رسمی از طریق پرتال دفتر ریاست جمهور ارسال گردید. اصلی‌ترین مطالبه‌ی بیانیه تشکیل هر چه سریع‌تر «شوراهای عالی حفاظت و حمایت از تنوع زیستی و فرهنگی» با استناد به اصل «یکصدم» و «بیست و ششم» قانون اساسی در چارچوب قوانین شوراهای شهر و روستا است.
بیانیه برای پیگیری به سازمان‌های حفاظت محیط زیست و ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري فرستاده شده است و در حال حاضر در حال سپری کردن مراتب اداری برای اقدامات بعدی است.
• 1392- هم‌اندیشی «مقدمه اي بر استانداردهاي آموزش محيط زيست»
با توجه به وضعيت کنونی و نبود و كمبود استانداردهاي آموزشي و محدوديت‌هاي پيش رو، بلاخص آموزش‌هاي محيط‌ زيستي، یکی از اقدامات بنیادین مؤسسه ياوران سرزمين آريا در پایان سال 2013، با توجه به خط مشیء و چشم‌انداز آن، تدوین و در نهایت اعمال استانداردهای آموزش های محیط زیستی بوده است. برای تحقق این هدف، مؤسسه اقدام به برگزاری هم‌اندیشی «مقدمه اي بر استانداردهاي آموزش محيط زيست» در تاریخ شنبه بيست و سوم آذر 1392 در دفتر مؤسسه نمود. با توجه به اهمیت این موضوع و در نظر گرفتن تمام ابعاد آن، از برخی مؤسسات فعال در این زمینه در سطح ملی، محققین علمی در سطح بین‌المللی و همچنین مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست برای حضور در این هم اندیشی دعوت به عمل آمد. گزار ش کامل این نشست در وبگاه مؤسسه‌ی یاوران سرزمین آریا منتشر شده است.
6) حفاظت، حمایت و بهره‌مندیِ پایدارِ محلی:
• «حفاظت و بهره‌برداری پایدار از دریاچه و روستای اُوان با توان‌مندسازی جامعه‌ی محلی» در زمینه کلی تخریب سرزمین و با رویکرد استفاده از اکوتوریسم و با حمایت اِس جی پی انجام شده است.
• طرح «صندوقِ روستاییِ اُوان» با همکاری جامعه‌ی محلی برایِ ایجادِ مشاغلِ جایگزین و هماهنگ‌تر با محیط زیست و منابع طبیعی و احیاء برخی صنایع دستی مانند فرش و گلیم پس از فراز و نشیب فراوان به ثمر نشست. این طرح بسیار موفق ارزیابی شده و توانسته در مدت سه سال بیش از 35 شغل پایدار را در یک روستای کوچک ایجاد کند.
• طرح «مدیریتی حفاظت و بهره‌برداری بوم‌گردی (اکوتوریسم) دریاچه‌ی اُوان» توسط جامعه‌ی محلی برای بهره‌وری پایدار از این اکوسیستم حساس و تنوع زیستی کم نظیر آن انجام شد. این طرح توانست پس از فراز و نشیب‌های بسیار؛ مردم روستا را گرد هم آورد تا تعاونی روستایی را تشکیل دهند و برای حفاظت منطقه مسئولیت‌های لازم را بر عهده گیرند.
• طرح «توان‌مندسازی جامعه‌ی محلی در مدیریت پسماند و حفاظت محیط زیست برای روستاهای پیرامون دریاچه‌ی اُوان» با همکاری روستاییان، تشکل محلی الموتبانان و دفترعمران و توسعه روستایی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور انجام گرفته است. با توانمند شدن جامعه‌ی محلی در مدیریت پسماند؛ روستاها و دریاچه از ناپاکی و آلودگی نجات یافته است و در تولید پسماند تاثیر 20 % مشاهده و هم چنین در تفکیک آن تا 30 % پیشرفت به چشم می خورد. در فرآیند انجام طرح بیش از 3000 نفر آموزش‌های مربوط به تفکیک در مبداء و همکاری با مدیریت پسماند را در 8 روستا دیده‌اند؛ که مساوی با 100% جمعیت ساکن و مهاجر می‌باشد. با توجه به این که تعدادی از این جمعیت از اعضای اصلی گروه مدیریت پسماند شامل آموزشگران، دهیاران، شوراها و مسئولان بهداشت می‌باشند؛ که با احتساب خانواده‌های ایشان می‌توان گفت که حد‌اقل 3% از جمعیت به طور 100% توانمند شده‌اند و تفکیک را کامل انجام می‌دهند. به گفته‌ی افراد متعددی از آموزشگران، دهیاران و مسئولان بهداشت؛ درصد مهمی (حدود 20 %) کاهش تولید پسماند و 30 % تفکیک در مبداء به دست آمده است. در آبان 88 مسئولان امور روستایی قزوین به طور سرزده از یکی از روستاهای زیر پوشش طرح به نام «دیکین» بازدید کرده‌اند؛ و تقریبا 100% پسماند خشک و تر به صورت تفکیک شده در مخازن قرار داشته است. این طرح نیز بسیار موفق ارزیابی شده است و در سال 1389؛ عنوان طرح نمونه‌ی استان و برتر کشور را دریافت کرد.
• اعضای اصلی مؤسسه، در سال‌های 1389-1387 عضو کارگروه اکوتوریسم اِس جی پی بوده‌اند. این کارگروه سند ملی کمیته طبیعت‌گردی کشور را در دو فاز مورد بررسی قرار داده و نظرات کارشناسانه‌ی خود را به طور رسمی به این کمیته ارائه کرده است.
• 1389- برنامه‌ریزی طرح تماشاگه‌ راز به عنوان الگوی حفاظتی ایرانی‌شده اکوتوریسم، ژئوتوریسم و رورال توریسم برای حفاظت از آثار فرهنگی و طبیعی ایران انجام شده و چند نمونه از آن با موفقیت به اجرا درآمده است.
• 1389- برنامه‌ریزی طرح «مهرِ ایرانشهر» به عنوان «برنامه‌یِ گرامی‌ داشت و پرورشِ نگهبانان و حافظان طبیعت و فرهنگ ایران» صورت پذیرفت. «مهرِ ایرانشهر، تخت سلیمان» برای «گرامی داشتِ آقای عزیز عاشقی» با موفقیت و درست پیش از درگذشت سالخورده‌ترین نگهبان میراث در جهان؛ انجام شده است.
1391 - طرح حمایتی، حفاظتی مِهر ایرانشهر برای احیاء نمايش خيمه‌شب‌بازي به عنوان يكي از مهم‌ترين نمونه‌هاي ميراث فرهنگي ناملموس
«مهرِ ایرانشهر، خیمه‌شب‌بازی» برای «گرامی داشتِ گروه خمسه‌ای، تنها گروه اصیل و باقی‌مانده‌ی این هنر کهن ایرانی» انجام گرفته است. خيمه شب بازي يكي از قديمي ترين اجراهاي هنر ايراني مي باشد كه آغاز آن به قرن چهارم هجري یعنی نزدیک به1000 سال پيش منسوب است. جذابيت اين نمايش به تلفيق عناصر مختلف فرهنگي از جمله، موسيقي سنتي و اجراي زنده آن، شعرهاي فرهنگ عامه با مضامين انتقادي سياسي و اجتماعي و نحوه اجراي متفاوت آن است. مؤسسه ياوران سرزمين آريا با اجراي طرح حمايتي، حفاظتي «مهر ايرانشهر» با همكاري گروه استاد خمسه، از اعضاي مؤسسه و علاقه‌مندان خيمه‌شب‌بازي دعوت به عمل آورد تا ضمن بهره‌مندي از دیدن اين نمايش به حمايت از اين هنر قديمي ايران بپردازند تا قدمی هرچند بسیار کوچک برای معرفی شایسته و احياء آن برداشته شود.
• 1391- سازماندهی و اجرای کارگروه «تحقیق، بررسی و یاری متناسب برای زلزله‌زدگان آذربایجان شرقی» پس از زمین لرزه‌ی یاد‌ شده انجام گرفت. در این کارگروه تمامی افراد علاقه‌مند توانستند با اطلاعات و نتایج تحقیق؛ به بهترین، سالم‌ترین و سریع‌ترین شیوه‌ی ممکن؛ کمک‌های نقد و غیر نقد خود را به مردم آسیب دیده برسانند.
• 1391- با بازخوردی که از کارگاه‌های نخست در روستای نوشا به دست آمده بود؛ جامعه‌ی محلی به مرحله‌ای نزدیک شد که آرام آرام به موضوعات حفاظتی وارد شود. بنابراین با مشارکت ذی‌نفعان؛ ظرفیت‌سازی بیشتری مورد نیاز بود. برای نزدیک‌تر شدن به این هدف، نیاز به اجرای کارگاه مشارکتی و دیگر اقدامات آموزشی همزمان وجود داشت. اجرای کارگاه تحقیق عملی مشارکتی دوم برای شناسایی مشکلات حاضر و راهبردهای مشارکتیِ حفاظت و بهره‌وریِ منطقه‌یِ جنگلیِ هیرکانی و روستای نوشا؛ با عنوان «کارگاه مشارکتی آموزشی دوستی با فرهنگ و طبیعت برای حفاظت و حمایت جنگل و روستای نوشا» با موفقیت چشمگیری انجام گرفت. در این طرح سازمان‌های ذی‌نفع و کمیسیون ملی یونسکو حمایت های ممکن را در بخش‌های اداری و مجوزها به انجام رساندند.
• در سال 1391 مؤسسه با شرکت در برنامه‌ی شبکه‌ی بین المللی طرح زمین، با ارائه گزارش و عکس از کارگاه‌ آموزش تنوع زیستی ایران برای کودکان و نوجوانان، با این طرح بین‌المللی به مشارکت کرده است.
• فعالیت‌های یاری حیوانات بی سرپرست در حال حاضر محدود به پروژه‌های کوچک و محلی با مشارکت دیگر همکاران حامی حیوانات می‌شود. اعتبارات مالی این بخش از طریق جمع آوری کمک‌های نقدی و یا غیرنقدی تأمین می‌شود.
• 1392- بوشهر، یاری زلزله زدگان
با وقوع زمین لرزه‌ی بوشهر، ستاد یاری انسانی در مؤسسه تشکیل شد و با اقدامات انجام شده مبلغی نقد از داوطلبان جمع‌آوری و برای زلزله زدگان فرستاده شد.
• 1392- سيراچال، برنامه‌ی مشارکتی کاشت محدود نهال درخت، اصلاح تشتک‌ها و دفع علف‌های هرز
به دعوت شاخه‌ی کوهستانی باغ گیاه‌شناسی ملی ایران واقع در سیراچال، مؤسسه‌ی یاوران سرزمین آریا در این برنامه حضور به هم رسانید. از شرکت کنندگان در برنامه‌ی سیراچال می‌توان از اعضای مؤسسه‌ی تحقیقات جنگل و مراتع کشور، مؤسسه‌ی توسعه‌ی پایدار هُرمُد، گروه کوه‌نوردی هامون کرج و تعدادی از دانشجویان دانشگاه‌ها و علاقه‌مندان و داوطلبان منفرد را نام برد. در طی برنامه‌ی یک روزه‌ی درخت کاری در سیراچال جناب آقای مهندس مصطفی خوشنویس در مورد گونه‌ی گیاهی اُرس یا سرو کوهی توضیحات ارزشمندی ارائه دادند، سپس توضیحاتی درباره‌ی کلیت تنوع زیستی توسط جناب آقای دکتر رزمی ارئه شد. پس از آن توضیحاتی درباره ی حفظ تنوع زیستی با مشارکت مردمی توسط آقای محمد احیائی ارائه شد. در این برنامه با همکاری گروه‌ها و افراد شرکت کننده، تشتک‌های درختان اصلاح، علف‌های هرز رفع و تعدادی نهال جدید نیز کاشته شد.
1392- حفاظت از دشت شقايق و پاکسازی زباله
هر سال در ماه‌های خرداد و تیر، گل‌های شقایق در دشت‌های منطقه پلور می‌رویند، گل‌هایی که عمرشان فقط 8 ساعت است و دشت را یک سره قرمز پوش می کنند. به دلیل کندن بی رویه این گل‌ها به دست برخی از گروه‌ها و افرادی که برای گشت و گذار به این دشت می‌آیند، تعداد این گل‌ها بسیار کم شده است. با توجه به اهميت اين موضوع، مؤسسه با همکاری آقاي حسین عبيري و ديگر فعالان محيط زيست، اقدام به حضور و برپايي کمپ یک روزه در این محل نمود. در این برنامه داوطلبان و همیاران با در اختیار قرار دادن کیسه‌های مناسب به بازديدكنندگان و درخواست از ایشان براي نريختن زباله در منطقه و جمع‌آوری پسماندها در کیسه‌ها و خارج کردن و قرار دادن در محل‌های جمع‌آوری، هم‌چنین توضیح در مورد عمر کوتاه شقایق‌ها از ایشان خواستند تا از کندن گل ها خودداری نمايند كه مورد استقبال ایشان قرار گرفت. سپس یکی از دشت‌های شقایق که مقر اصلی کمپ بازدید کنندگان بود به طور کامل زباله روبی شد.
7) نشر:
این کارگروه با زیرگروه‌های «برنامه‌ریزی گرافیکی»، «چاپ»، «برنامه‌نویسی آی‌تی و چندرسانه‌ای»، «فیلم و مستندسازی»، «عکاسی»، «پیامک»، «وب‌گاه مؤسسه» « همایش‌ها و نمایشگاه‌ها»؛ مسئولیت نشر دستاورد‌ها را به صورت کتاب، مقاله، چندرسانه‌ای، فیلم و رسانه‌های مجازی بر عهده داشته است.
• 1374 – نتایج تحقیقات درباره‌ی تخت سلیمان در قالب مقاله‌ای عمومی به چاپ رسیده و هم اکنون به طور مفصل‌تر به صورت کتابی درباره‌ی تخت سلیمان آماده برای انتشار است.
• نتایج تحقیق الموت و رودبار نیز هم اکنون به صورت کتابی آماده‌ی انتشار است.
• 1387- گزارش تصویری «آتش در نِیِستان» درباره‌ی تاثیر بسیار مخرب گردشگر انبوه بر دریاچه‌ی اُوان به صورت محدود در برخی جلسات خصوصی در حضور مسئولان به نمایش در آمده است.
• 1388 - سه گزارش از طرح حفاظت و بهره‌برداری پایدار از دریاچه و روستای اُوان با توان‌مندسازی جامعه‌ی محلی به صورت کتاب آماده انتشار است. نام این کتاب‌ها بدین شرح است :
1. ارزیابی توان فیزیكی و اكولوژیكی پیرامون دریاچه‌ی اُوان برای كاربری ده بوم‌گردی و بوم‌گردی (توریسم روستایی و اکوتوریسم) متمركز و گسترده.
2. ارزیابی اثرات زیست محیطی طرح ساماندهی ده بوم‌گردی و بوم‌گردی (گردشگری روستائی واکوتوریسم) دریاچه‌ی اُوان.
3. ارزیابی ظرفیت قابل تحمل محیط زیست دریاچه‌ی اُوان به منظور کاربری بوم‌گردی (اکوتوریسم).
پژوهش و گردآوری این سه کتاب توسط گروه مولفین با همکاری جامعه‌ی محلی و با حمایت تسهیلات کوچک محیط زیست جهانی، دفتر عمران سازمان ملل متحد انجام گرفته است.
• 1388 - فیلم مستند «کارگاه دو روزه‌ی توان‌مندسازی جامعه‌ی محلی در مدیریت پسماند و حفاظت محیط زیست» برای روستاهای پیرامون دریاچه‌ی اُوان تولید شده است .
• 1389- نتایج کارگاه علل آتش سوزی جنگل‌ها در منطقه‌ی کرمانشاه – پاوه در وبگاه مؤسسه منتشر شده است.
• 1391- نتایج طرح توان‌مندسازی جامعه‌ی محلی درمدیریت پسماند و حفاظت محیط زیست برای روستاهای پیرامون دریاچه‌ی اُوان در نخستین همایش بین المللی پسماند به صورت مقاله‌ای با عنوان « توان‌مندسازی مردم برای مشارکت در مدیریت پسماند‌های دریاچه‌ی اُوان و هشت روستای پیرامونی» به چاپ رسیده است.
• انتشار پاورپوینت و متن سخنرانی با عنوان: «دوستی، صلح و هماهنگی با باد، آب، زمين، آفتاب، گياهان، جانداران و انسان» در وبگاه مؤسسه.
• 1391 انتشار پاورپوینت و متن سخنرانی با عنوان: «ضرورت ظرفیت‌سازی و ظرفیت‌سنجی برای حفاظت و حمایت از تنوع زیستی و فرهنگی با محور مشارکت همگانی ذی‌نفعان» در وبگاه مؤسسه.
• 1391- بروشوری درباره‌ی جنگل کاسپین (هیرکانی) و زندگی جانوری آن به چاپ رسیده و همزمان به صورت مجازی در وبگاه مؤسسه منتشر شده است.
• 1391- فیلم مستند «تاثیر جاده در جنگل» برای نشان دادن عواقب وخیم جاده‌سازی در جنگل‌های ایران؛ با حمایت و همکاری داوطلبان و اعضای مؤسسه تولید شده است.
• 1391- فیلم مستند «کارگاه مشارکتی آموزشی دوستی با فرهنگ و طبیعت برای حفاظت و حمایت جنگل و روستای نوشا» پس از برگزاری کارگاه با حمایت و همکاری داوطلبان و اعضای مؤسسه تولید شده است.
• 1391- گزارش طرح حمایت و حفاظت از هنر خیمه‌شب‌بازی و فیلم مستند این هنر کهن ایرانی، تولید شده و آماده‌ی انتشار است.


 

  • درباره ما
  • کتابخانه
  • فروشگاه
  • تماس با ما
  • رویداد ها
  • برنامه ها
  • گفتار ها
  • کارگاه ها
  • کارگروه ها

عضویت در خبرنامه


لطفا آدرس ایمیل خود را وارد نمایید

شبکه های اجتماعی

نشانه موسسه یاوران سرزمین آریا با شماره و تاریخ 1393/6/29/218173 در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ثبت شده و هر گونه استفاده از این نشانی پیگرد قانونی دارد
همه حقوق این وبگاه به عنوان یک اثر نرم افزاری برای موسسه یاوران سرزمین آریا محفوظ است
        بازدیدهای امروز :   290         بازدیدهای دیروز :   164
        جمع بازدیدها :   542293         تعداد کاربران :   169990