موسسهی یاوران سرزمین آریا به پویش (کمپین) بین المللی حفاظت پرندگان مهاجر پیوست.
پرنده به شوق نیلگون آبگیر میآید،
میآید تا دمی بیآساید،
میآید تا تکرار زیبای صدایش قلب آبگیر پیر را تسخیر کند.
پرنده زیباست.
پرنده از آفتاب سخن میگوید.
سیمگون پاهای خستهاش هم رنگ مهتاب است.
پرنده از سرزمینهای دور میآید.
برای زندگی، آواز، آشتی پر میگشاید.
پرنده میآید
چند روزی مهمانان آغوش سرزمین ماست
او زیباست
زنده است
میزبان پرنده باش
او به شوق زندگی پر می گشاید
زندگیاش را ببخش
...
پرندگان مهاجر، مهمانان سرزمین ما هستند.
دوستشان بداریم و زندگی را ارج نهیم.
روز جهانی پرنده مهاجر
نوزدهم و بیستم اردیبهشت
تولید برق را دوستدار پرنده کنیم.
اکنون که نیاز بیش از پیش برای برق وجود دارد، ایجاد و گسترش فناوریهای جدید انرژیهای تجدید پذیر در تکاپوی رسیدن به کاهش گازهای گلخانهای مانند دی اکسید کربن حیاتی می باشد. بدین ترتیب تا هنگامی که تولید برق اهمیت غایی گوناگونی زیستی - و به طور مشخصتر پرندههای مهاجر - را در نظر نگیرد؛ نمیتواند به طور واقعی حفاظت کننده و دوستدار طبیعت باشد. با مضمون « تولید برق را دوستار پرنده کنیم» روز جهانی پرندگان مهاجر ۲۰۱۵ قصد پررنگ کردن اهمیت جایگزین کردن فناوریهای انرژی به صورتی که تأثیر منفی بر پرندگان مهاجر و زیستگاههایشان نداشته باشد، یا هرگونه اثر زیانبار آن در کمترین میزان ممکن باشد.
هر ساله میلیونها پرنده مهاجر درگیر گسترش وسیع روشهای مختلف تولید و انتقال برق هستند: تصادف و مرگ در اثر برخورد با سیمهای برق و همچنین تأثیرات بازدارندهی زیرساختهای تولید برق که مرگ و میر و آوارگی پرندگان را به بار میآورند. علاوه بر این پرندگان از اثرات از دست دادن و تنزل زیستگاه و دیگر اختلالات ناشی از جایگزینی فناوریهای برق آبی، زیست توده[1]، اقیانوسی، خورشیدی، بادی و برق زمین، گرمایی رنج میبرند. پیش بینی میشود که تولید انرژیهای تجدید پذیر حفاظت کننده، با کاهش روند تغییر اقلیم، اثرات مثبتی بر پرندههای مهاجر داشته باشد. با این حال، اگر فناوریهای جدید و خاصی در تولید برق، بدون برنامهریزی، طراحی و ارزیابی اثرات مضر، جایگزین شوند، میتوانند باعث ایجاد خطرات جدی برای گونههای پرندگان مهاجر شوند.
با گسترش تولید برق، گذار به سمت روشهای دوستدار حیات وحش، گامی مهم برای نگهداری از حیات بر روی زمین است. حفاظت از پرندگان مهاجر باید در تمامی مراحل تولید برق و سطوح مختلف محلی، ملی و بینالمللی در نظر گرفته شود. بدین صورت، فعالیتهای حفاظتی هماهنگ شدهای میان دولتها، سازمانهای حفاظت طبیعت، دانشمندان، بخشهای اقتصاد انرژی و همین طور افکار عمومی لازم است. بدین ترتیب، منفعتهای انرژیهای تجدیدپذیر، بدون آسیب رسانی به پرندگان مهاجر و زیستگاههایشان تحقق خواهد یافت.
روز جهانی پرنده مهاجر چیست؟
روز جهانی پرنده مهاجر یک پویش (کمپین) ارتقاء آگاهی با هدف حفاظت جهانی از پرندگان مهاجر و زیستگاههایشان میباشد که از سال ۲۰۰۶ سالانه برگزار شده است. این پویش با دو معاهدهی بینالمللی حیات وحش، با مدیریت برنامه محیط زیست سازمان ملل[2] کنگره حفاظت گونههای حیوانات وحشی مهاجر[3] و توافقنامه حفاظت از پرندگان آبی مهاجر آفریقایی- اروسیایی[4] برنامه ریزی شده است. روز جهانی پرنده مهاجر از طرف همکاران بسیاری حمایت میشود و ما با سپاسگزاری ویژه از کمک دست و دل بازانه «وزارت ایالتی آلمان در حفاظت محیط زیست و طبیعت، ایجاد امنیت هستهای[5]»، که بدون آن این پویش غیر ممکن بود قدردانی میکنیم.
در روز جهانی پرنده مهاجر در نوزدهم و بیستم اردیبهشت به ما بپیوندید و اگر تصمیم به پیوستن گرفتید بدانید که هر گونه فعالیتی اعم از مدیریت برنامههای آموزشی، سمینارها، تورهای پرنده نگری، بازدید از زیرساختهای انرژیهای دوستار پرنده، نمایش آثار هنری و دیگر برنامههای عمومی این جشن جهانی را پربارتر میکند.
برای اطلاع بیشتر از روز جهانی پرنده مهاجر، برنامه خود را ثبت نام کنید و پوستر و برچسب و کارت پوستالها را روی وبگاه زیر سفارش داده و فعالیتهای خود را با جامعه رو به گسترش[6] در سراسر دنیا به اشتراک بگزارید.
ما بی صبرانه در انتظار جشن گرفتن روز جهانی پرنده مهاجر ۲۰۱۵ به همراه شما هستیم.