در پی برپایی هفت کارگاه تجربهی گوناگونی زیستی فرهنگی در سال ۹۳ و و ارزیابی مثبت به عمل آمده از گروه شرکت کنندگان، و به منظور دستیابی به یکی از اهداف موسسه برای شناخت هرچه بیشتر گوناگونی زیستی فرهنگی ایران، برگزاری کارگاهها با اندک تغیراتی در برنامه همچنان در سال ۹۴ ادامه پیدا کرد.
اولین کارگاه تجربهی گوناگونی زیستی فرهنگی در دشت اخترآباد برگزار شد؛ این دشت در جنوب غرب استان تهران بین مرکز بخشهای ملارد و اشتهارد واقع است و از شمال به کوههای اشتهارد و از جنوب به کوههای زرند ساوه منتهی میشود. از ویرانه های دیوارهای چینهای روستاهای کهن متروک در جای جای دشت مشخص میشود که زمانی سراسر دشت بسیار خوش آب و هوا و آبادان بوده است.
در رگههای سنگی کوههای منفرد کفترلی در دشت اخترآباد نگارههایی توسط نیاکان ما به زیبایی تمام حک شده است که از روی حدس و تطبیق با خطوط هندسی یافته شده در دیگر مناطق ایران احتمال میرود که متعلق به چهار تا پنج هزار سال پیش باشد. تعدادی از این نقشهای خراشیده بر سنگ، نگارههایی از جانوران منطقه و همراهان زندگی مردمان آن دوران را شامل میشوند و نقشهایی هندسی و ناخوانده نیز میان این نگارهها به چشم میخورند که گمان میرود در صورت رمزگشایی به کشف اولین نشانه های پیدایش خط منجر شوند.
مقصد بعدی آثار معروف به آتشکدهی تخت رستم بود. تخت رستم بر بلندای کوهی مشرف بر دشت در نزدیکی ملارد شهریار در فاصله بسیار کمی از شهر تهران واقع شده است. این سازه متعلق به دوره ساسانی از سنگ و ساروج ساخته شده است. آنچه امروز از آن باقی مانده سکوی ساخته شده از سنگ و ساروج و مکعبی شکل است که از فراز آن پهنهی گسترده دشت مجاور را تا آن سوی شهر تهران به سهولت میتوان رصد کرد.