این کارگاه در تاریخ ۹۴/۵/۱۵ در دامنهی قلههای ناز و کهار در روستای کلها و کهار برگزار شد.
در ابتدای کارگاه و به درخواست تسهیلگر توجه دانشجویان به کشف و بررسی گوناگونی زیستی فرهنگی جلب شد، بدین ترتیب ایشان نخست به شمردن گونههای گیاهی و شناسایی آنها پرداختند و پس از آن ارتباط بین بومسازگانها و نقش آب در هماهنگیهایی که ایجاد شده را مورد بررسی قرار دادند.
گروه بعد از کشف و شهود شخصی و دیدار از آبشار کلها به طرف روستای کلوان حرکت کرد. با شروع پیادهروی در روستا از دانشجویان خواسته شد تا به بافت روستایی و گونههای فرهنگی آن توجه نمایند. پس از آن گروه به باغ یکی از اهالی روستا رسید.
در اینجا دانشجویان به دو گروه تقسیم شدند، گروه اول برای مشارکت در پخت لواشک و گروه دوم برای آشنایی با انواع پیوند درخت از هم جدا شدند که بعد از اینکه جذابیت فراوان موضوعات را دریافتند هردو گروه ابراز علاقه کردند که با هم در هر دو مورد کاری شرکت کنند. نخست به چیدن آلوها اقدام کردند و پس از چیدن دو سطل پر آلو؛ با مشارکت یکدیگر آنها را شستند. پس از آن اصول افروختن آتش با مشارکت دانشجویان آموزش داده شد و آلوها برای پخت روی آتش آماده شدند. در نهایت پس از صرف نهار آلوهای پخته شده برای پهن کردن و تهیه لواشک آماده بودند.
سپس با انواع پیوند درخت، زمان مناسب و چگونگی آن آشنا شدند.
پس از آن صاحب باغ جناب آقای واریانی صحبتهایی درمورد گونههای گیاهی و جانوری منطقه، رسم و رسومات رایج در روستا و ... ارائه دادند.
کارگاه با پیادهروی و بازدید بخش کوچکی از باغهای بالا دست روستا و جمعبندی کلی تسهیلگر در مورد گوناگونی زیستی فرهنگی منطقه به پایان رسید.