فارسی | English

  • صفحه نخست
  • درباره ما
  • کارگروه ها
  • رویداد ها
  • گفتار ها
  • برنامه ها
  • کتابخانه
  • کارگاه ها
  • فروشگاه
  • تماس با ما

نخستین همایش حفظ گوناگونی زیستی فرهنگی در کاخ موزه ملت مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار شد

نخستین همایش حفظ گوناگونی زیستی فرهنگی در کاخ موزه ملت مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار شد


«نخستین همایش حفظ گوناگونی زیستی فرهنگی» با همکاری «خانه طبیعت گردی ایران» روز یکشنبه ۱۳۹۴/۸/۲۴ در کاخ موزه‌ی ملت (کاخ سفید) مجموعه فرهنگی تاریخی سعد آباد برگزار شد. این همایش با کارگاه‌های‌ تجربه‌ی گوناگونی زیستی فرهنگی در دو بخش آغاز شد. بخش نخست شامل تجربه و کشف شخصی شرکت کنندگان در کاخ موزه ملت و بخش دوم دربرگیرنده تجربه و یادگیری در باغ و محیط طبیعی مجموعه سعد آباد بود. سپس در جلوی خانه طبیعت گردی ایران، فعالیت‌های این مجموعه معرفی و از مسئولین آن قدردانی شد. همچنین به رسم صلح و آشتی با طبیعت و ترویج فرهنگ درختکاری، به نام حامیان همایش، نهال‌هایی تقدیم مجموعه‌ی فرهنگی تاریخی سعد آباد گردید و از باغبانان زحمتکش مجموعه قدردانی گردید و همزمان شرکت کنندگان با چای ارگانیک و شیرینی‌های محلی پذیرایی شدند. لازم به  ذکر است در این همایش برای احترام به طبیعت و حفظ آن، از هیچ گونه ظروف یکبار مصرف استفاده نشد و برای ترویج این موضوع به شرکت کنندگان لیوان یادبود هدیه داده شد.

همایش با تلاوت قرآن کریم و پخش سرود ملی، در سالن آمفی تئاتر کاخ موزه ملت، ادامه پیدا کرد. پس از آن فیلم مستند کوتاهی از کارگاه‌های تجربه‌ی گوناگونی زیستی فرهنگی مؤسسه‌ی یاوران سرزمین آریا پخش شد و سپس سخنرانی آقایان «پورنگ پورحسینی، معاونت محترم دفتر توافق های گردشگری و کمیته‌ ملی طبیعت گردی» با موضوع «گوناگونی زیستی فرهنگی و بومگردی»، «امیر عباس مشهدی احمدی، معاونت محترم محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران» با موضوع «حفاظت گوناگونی زیستی» و «محمد درویش، مدیریت محترم دفتر آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست» با موضوع «چرا باید به سوی مکتب مدارس جم (جامع محیط زیستی) حرکت کنیم؟» ارائه شد. همچنین «جواد قارایی، تهیه کننده و مجری مستند ایرانگرد» داوطلبانه به روی سن آمد و بطور ویژه از زحمات محمد درویش، قدردانی و سپاسگزاری کرد.

در بخشی دیگر، محمد احیائی مدیرعامل مؤسسه‌ی یاوران سرزمین آریا، به معرفی «طرح آموزش و یادگیری حفظ گوناگونی زیستی فرهنگی» پرداخت. «اهمیت و ضرورت حفظ گوناگونی زیستی فرهنگی»، «روش آموزش و یادگیری برای بیشترین تغییر نگرش و رفتار» و «لزوم تربیت مربی - تسهیلگر به منظور پرورش صلح و مهرورزی به گوناگونی زیستی فرهنگی» فرازهایی از سخنان وی بود. سپس بخش سوم کارگاه‌ زیستی فرهنگی، با نمایش عکس و توضیحات کافی با موضوع «گوناگونی زیستی فرهنگی در باغ و کاخ سفید سعدآباد، نمونه‌ای از الگوهای فرهنگی سازگار و هماهنگ با طبیعت» ارائه نمود.

در قسمتی از برنامه حاضرین شاهد و شنونده‌ی اجرای زنده مقامات تنبور توسط استاد حیدر کاکی بودند.

در این همایش به احترام درگذشتگان حمله تروریستی پاریس، تمامی حضار از جای برخاسته و به مدت سی ثانیه سکوت کردند.

در پایان، عروسک‌های صنایع دستی «طرح حمایت و حفاظت پایدار محلی از هنر، فرهنگ و طبیعت شهرستان کرمانشاه با توانمندسازی زنان بومی» ساخته دست سرکار خانم‌ها «شاخانم مرادی» و عروس ارجمندش «دریا میرزایی» از زنان عشایر هوزمانن کرمانشاه، با حضور فرزند شاخانم و مدیر مدرسه طبیعت کیکم جناب آقای سعید سلیمانی به رسم یادبود به حمایت کنندگان همایش اهداء شد. لازم به یادآوری است که فروش این عروسک ها منبعی برای آموزش کودکان و نوجوانان جوامع محلی و درختکاری در جنگل‌های زاگرس می‌باشد.

همچنین «نشان مِهر ایرانشهر» با توجه به پایمردی و از خود گذشتگی محمد درویش برای حمایت و حفاظت از محیط زیست و طبیعت ایران و الگو قرار گرفتن برای بسیاری از جوانان کشور، به ایشان تقدیم شد.

این همایش مورد استقبال جمع کثیری از داوطلبین و علاقه‌مندان قرار گرفت و بسیاری از ایشان، مشارکت خود در طرح «آموزش و یادگیری حفظ گوناگونی زیستی فرهنگی» را اعلام کردند. مراسم با گرفتن عکس‌های یادگاری در جلوی سازه‌ی یادبود پایان یافت.

حمایت کنندگان معنوی شامل: «خانه طبیعت گردی ایران»، سازمان‌های «حفاظت محیط زیست»، «میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری»، «کمیته‌ی ملی طبیعت‌گردی»، «ایکوم، کمیته‌ی ملی موزه‌ها»، «کمیسیون ملی یونسکو»، «اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران» و «مجموعه فرهنگی تاریخی کاخ موزه سعدآباد» بودند.

 لازم به یادآوری است که برای رعایت اصول حفظ گوناگونی زیستی فرهنگی، انتخاب حمایت کنندگان مالی، با استعلام رسمی از سازمان ملی استاندارد ایران و همکاری بی دریغ مدیران و مسئولان ارجمند آن انجام گرفت. بدین ترتیب گروه زیر که از نظر رعایت اصول محیط زیست و کیفیت محصول مورد تأیید ایشان بودند، انتخاب شدند:

«مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک»، «آزمایشگاه آروین آزمای سرمد»، «تضمین کیفیت پاکدشت بتن»، «صنایع شیمیایی و مصالح ساختمانی آبادگران»، «شرکت مرجعان خاتم»، «انجمن مدیران کنترل کیفیت استان تهران»، «یکتا آزمون ایرانیان»، «گروه تحقیقاتی و صنعتی مترا».

 برای به حداکثر رساندن ضریب سلامتی و هم چنین معرفی مؤسسات و گروه‌های دوستدار طبیعت و جوامع محلی منطبق با حفظ گوناگونی زیستی فرهنگی، پذیرایی این مراسم با حمایت  شرکت‌های چای ارگانیک «زوبین» و نان و شیرینی محلی «کشاورز نانوا» انجام گرفت.

لازم به ذکر است حضور برخی مسئولان بلندپایه کشوری از جمله مدیران ارشد سازمان ملی استاندارد: «جناب آقای دکتر پرویز درویش، مدیر کل ارزیابی کیفیت کالا و خدمات سازمان ملی استاندارد، سرکار خانم مهندس انوشه رحمانی سرپرست محترم پژوهشکده مدیریت کیفیت و بازرسی، سرکار خانم مهندس نسرین کامیاب، ریاست محترم اداره آموزش و ترویج استاندارد استان تهران» بسیار چشمگیر و قابل توجه بود که بدین وسیله به ارج و منزلت همایش افزودند و یک بار دیگر اهمیت حفظ گوناگونی زیستی فرهنگی، به ویژه حفاظت محیط زیست را خاطر نشان فرمودند که بدین منظور از ایشان قدردانی به عمل آمد.

همچنین از مدیران، مسئولان و کارمندان وظیفه شناس مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، به ویژه ریاست محترم مجموعه، جناب آقای دکتر یوسف منصورزاده، ریاست محترم بخش حراست جناب آقای مهندس خسروی و همکاران گرامی‌شان که با توجه به حساسیت بسیار بالای وظایف‌شان، نهایت بزرگواری و انعطاف را بروز دادند، مسئول محترم روابط عمومی جناب آقای مهندس محمد حیدری و همکاران گرامی‌شان: «جناب آقایان مهندس مهدی سلیمانی، امیر شاهرخی مهر و سرکار خانم‌ها مهندس لیلا سلحشوری نشاط، الهام صفوی، سیمین محدث، رقیه رضایی»، ریاست محترم کاخ موزه ملت (کاخ سفید) سرکار خانم مهندس شیوا ضیغم و همکاران گرامی ایشان: «جناب آقایان مهندس مهدی جوان عشقی، میثم سلاطین اسلامیه، سجاد قره داغی و علی نصیری، سرکار خانم‌ها مهندس نسیم نظری، شکوفه افشار، سحر عبداللهی»، مسئول محترم خانه طبیعت گردی ایران، سرکار خانم مهندس نرگس فاضلی، که نهایت همکاری را به عمل آوردند، قدردانی گردید.






























































 

  • درباره ما
  • کتابخانه
  • فروشگاه
  • تماس با ما
  • رویداد ها
  • برنامه ها
  • گفتار ها
  • کارگاه ها
  • کارگروه ها

عضویت در خبرنامه


لطفا آدرس ایمیل خود را وارد نمایید

شبکه های اجتماعی

نشانه موسسه یاوران سرزمین آریا با شماره و تاریخ 1393/6/29/218173 در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ثبت شده و هر گونه استفاده از این نشانی پیگرد قانونی دارد
همه حقوق این وبگاه به عنوان یک اثر نرم افزاری برای موسسه یاوران سرزمین آریا محفوظ است
        بازدیدهای امروز :   101         بازدیدهای دیروز :   164
        جمع بازدیدها :   542105         تعداد کاربران :   169839